Sviečky podporujú hĺbku relaxu a prospievajú duševnému zdraviu


Moderná spoločnosť kladie na každého mnoho nárokov. Povinnosti v práci, v domácnosti, výchova de
tí a mnoho ďalších činností vytvárajú neustály kolotoč plný stresových situácií. O to dôležitejším sa stáva dostatočný odpočinok. Ako môžu k odbúraniu stresu prispieť sójové sviečky?

Teplé svetlo nielen na svietenie

V minulosti sa sviečky používali predovšetkým ako zdroj svetla. Dnes sú viac vyhľadávané pre ich estetický prínos a stáva sa z nich tiež dôležitý prvok pri odpočinku. O to viac, ak sú obohatené o prirodzenú, upokojujúcu vôňu. Aký prínos od nich môžete očakávať, ak si ich zapálite počas vášho relaxu?

Upokojenie a zníženie stresu

Stres nie je len momentálnym stavom v situáciách, ktoré zvyšujú duševné napätie. Je jednou z príčin problémov duševného zdravia. Nahromadený stres z problémov v rodine či práci môže po čase prerásť do úzkostí a depresie. Preto je dôležité venovať čas sebe a odpočinku. Lepšie sa uvoľniť, dôkladne upokojiť a na chvíľu zabudnúť na všetky starosti pomáha aj teplý plameň sviečky. Sójové sviečky s upokojujúcou a relaxačnou vôňou prispejú k dokonalosti vášho oddychu. Dokážu pomôcť aj pri fyzických príznakoch stresu, ako sú bolesti hlavy alebo svalové napätie.

Zlepšenie nálady

Zapálená sviečka v miestnosti okamžite zmení celú atmosféru. Stačí ju položiť na konferenčný stolík alebo jedálenský stôl. Okrem zmeny atmosféry prispeje aj k lepšej nálade. V kombinácii s príjemnou vôňou uvoľní myseľ a podporípozitívne emócie.

Môžu zlepšiť koncentráciu a pamäť

Vedeli ste, že rastúca hladina stresu znižuje vašu koncentráciu? Horiaca sójová sviečka s jemnou prírodnou vôňou vám pomôže lepšie sa sústrediť. To iste oceníte aj počas vysokého pracovného nasadenia v zamestnaní. Namiesto stresovania nad nedoriešeným problémom sa skúste na chvíľu zastaviť, pripraviť si šálku kávy alebo čaju a zapáliť si sviečku. Vaša myseľ sa rýchlejšie upokojí a ľahšie sa objavia nové nápady a riešenia.

Podporia kvalitu spánku

Viete, aké sú najčastejšie príčiny nespavosti? Sú nimi nedostatok pohybu, biele svetlo z televízora, počítača či mobilných zariadení a nedostatok pokojného relaxu. Ďalšou nemenej závažnou príčinou je už spomínaný nahromadený stres. Aj s nespavosťou vám môžu pomôcť sójové sviečky. Namiesto večerného blúdenia po sociálnych sieťach aleboposedávania pri televízore si doprajte upokojujúci bylinkový čaj a chvíľu ticha pri zapálenej sviečke. Jej pomalé horenie v kombinácii s jemnou arómou vám pomôže utíšiť vašu myseľ a pripraviť sa na spánok.