Prečo sójové sviečky horia pomalšie

Sójové sviečky môžu pri rovnakej veľkosti horieť až dvojnásobne dlhšie ako parafínové. V porovnaní s bežnými sviečkami sú tiež zdravšie. Prečo je to tak, sa dozviete v nasledujúcom článku.

Nižšia teplota topenia a menej zvyškov zo sviečok

Sójový vosk, z ktorého sú sójové sviečky vyrobené, má nižšiu teplotu topenia ako parafínový vosk. Preto sa po zapálení topí pomalšie a sviečku nebudete musieť tak často vymieňať.Sójový vosk má navyše vyššiu hustotu. Sójová sviečka preto horí dlhšie, dochádza tiež k rovnomernejšiemu spaľovaniu, vďaka čomu sa po zapálení spaľuje viac efektívne.

Po dohorení zostane po sójovej sviečke len minimálny odpad a nedochádza k zbytočnému plytvaniu. Pozitívom je iste aj to, že zvyšok vosku, ktorý zostane, sa v prírode dokáže rozložiť. Sójové sviečky preto nezaťažujú našu planétu ďalším odpadom.

Ideálna dĺžka knôtu

Pri výrobe sviečok používame knôty zodpovedajúce ich rozmerom tak, aby sa spaľovali rovnomerne a pomaly. Ak chcete podporiť dlhšie horenie sviečky, môžete knôt zastrihávať. Pri udržiavaní kratšieho knôtu môžu horieť až dvojnásobne dlhšie. Čím dlhší bude knôt, tým rýchlejšie sa bude sójový vosk spaľovať. Ideálna dĺžka na optimálne horenie sviečky je 5 mm.

Udržateľný materiál bez škodlivých splodín

Počas horenia sójové sviečky neuvoľňujú žiadne škodlivé splodiny. Z bežného parafínového vosku unikajú po zapálení karcinogénne látky, ako benzén a formaldehyd. Je to preto, že je vedľajším produktom pri výrobe ropy. Sójový vosk je však vyrobený zo sóje, ktorá je rastlinným materiálom. Pri jeho horení sa môžete spoľahnúť, že sa do vzduchu nedostanú žiadne zdraviu škodlivé látky.

Intenzívnejšia, prirodzená vôňa

Sójový vosk účinnejšie uvoľňuje vôňu a dlhšie si ju tiež udrží. Po zapálení naplnia celú miestnosť príjemnou arómou, ktorá pretrváva. Pri výrobe navyše používame len prírodné éterické oleje, ktorých vôňa je celkom prirodzená. Nemusíte sa preto obávať ťažkej vône umelých parfumovaných sviečok.